Spageti ar rīvmaizi un olām

Sastāvdaļas (2 porc.):

 

200g spageti

100g rīvmaize

100g rīvēts cietais siers
2 olas
3 ķiploka daiviņas

1/2 citrons
pētersīļi

eļļa cepšanai
sāls, pipari

Pagatavošana:

 

1. Uzkarsē pannu un uzsit abas olas. Cep 2 min, līdz olas sāk recēt. Tad samaisa to, lai veidojas tādi kā kunkulīši.

 

2. Citā pannā uzkarsē eļļu un apcep tajā sasmalcinātus ķiplokus. Pievieno rīvmaizi, rīvētu citrona miziņu, mazliet citrona sulas un karsē, līdz rīvmaize maina krāsu.

 

3. Spageti novāra sālsūdenī atbilstoši instrukcijai uz iepakojuma. Ūdeni notecina un spageti uzreiz pievieno rīvmaizei. Pievieno rīvētu sieru, olas, apmaisa un kārto šķīvjos.

 

4. Visu pārkaisa ar sasmalcinātiem pētersīļiem, sieru un uzreiz pasniedz.

Recepte tapusi sadarbībā ar