Kad pavisam apnīk gaļa, es skatos uz pastas pusi. Un tad rodas interesanti savienojumi, īpaši ja mājās atrodas produkts, kuru svaigā veidā apēst vairs nevar. Es šoreiz par sakaltušu maizi, no kuras uztaisīju rīvmaizi un pievienoju spageti. Sanāca ļoti garšīgi!
Sastāvdaļas (2 porc.):
200g spageti
100g rīvmaize
100g rīvēts cietais siers
2 olas
3 ķiploka daiviņas
1/2 citrons
pētersīļi
eļļa cepšanai
sāls, pipari
Pagatavošana:
1. Uzkarsē pannu un uzsit abas olas. Cep 2 min, līdz olas sāk recēt. Tad samaisa to, lai veidojas tādi kā kunkulīši.
2. Citā pannā uzkarsē eļļu un apcep tajā sasmalcinātus ķiplokus. Pievieno rīvmaizi, rīvētu citrona miziņu, mazliet citrona sulas un karsē, līdz rīvmaize maina krāsu.
3. Spageti novāra sālsūdenī atbilstoši instrukcijai uz iepakojuma. Ūdeni notecina un spageti uzreiz pievieno rīvmaizei. Pievieno rīvētu sieru, olas, apmaisa un kārto šķīvjos.
4. Visu pārkaisa ar sasmalcinātiem pētersīļiem, sieru un uzreiz pasniedz.
PADOMS. Es vēl rīvmaizei pievienoju čili pārslas un anšovus. Tikai, lūdzu, ja izvēlaties anšovus, tad lai tie tiešām ir anšovi, nevis lētāki pakaļdarīnājumi. Visvieglāk noorientēties - anšovi parasti ir stikla burciņās. Metāla kārbiņās, visbiežāk, ir tipa anšovi. Ir izņēmumi, tāpēc cītīgi jālasa etiķete.
Recepte tapusi sadarbībā ar