Asā ola ar lakto

Sastāvdaļas (6 porc.):

 

320g Bifido jogurts ar biezpienu LAKTO
2 olas
1 ķiploka daiviņa vai ķiploku pulveris
eļļa ar čili
sēkliņas salātiem
zaļie loki
sāls, pipari

Pagatavošana:

 

1. Jogurtam pievieno sasmalcinātus ķiplokus vai ķiploku pulveri.

2. Uzvāra olu-pašot. To var vārīt tradicionālā veidā, etiķūdenī. Vai nu arī kā es šoreiz izdarīju - trauciņā ieklāt plēvi, iesist olu, aizsiet ciet un uzvārīt.

3. Jogurtu liek porcijas šķīvjos, pievieno eļļu ar čili un sasmalcinātus lokus. Pa virsu kārto olu, pārkaisa ar sēkliņām, sāli un svaigi maltiem pipariem. Pasniedz ar svaigu maizi.