Šortbreds ar rozmarīnu

Sastāvdaļas (forma - 31cm):

 

275g milti

150g auksts sviests

75g cukurs

30g rīvēts cietais siers DŽIUGAS

rozmarīns

Pagatavošana:

 

1. Rozmarīna lapiņas noplēš no zariņiem un smalki sagriež. Sviestu sagriež kubiņos. Miltus sajauc ar cukuru un sasmalcinātu rozmarīnu. Tad iemaisa aukstu sviestu.  Tad pa vienai ēdamkarotei pievieno aukstu ūdeni tik daudz, lai mīklu var saveidot bumbā. Man aizgāja 5 ēd.k. ūdens.

 

2. Sagatavo formu cepšanai - iesmērē ar taukvielu vai ieklāj cepamo papīru. Mīklu vienmērīgi izlīdzina pa visu formu - to viegli var izdarīt ar glāzes apakšu. Tad formu liek ledusskapī uz 30 min. Pa šo laiku uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Cep 15 min, tad pārkaisa ar sieru un cep vēl 5 min.

 

3. Šortbredu pilnībā atdzesē, izņem no formas un sagriež vai salauž mazākos gabalos.

Recepte tapusi sadarbībā ar