Kā saka mana mamma, bija jāsanāk 12 gabaliem, bet pietika man vienam. Ļoti garšīgi cepumi - es tiešām gandrīz visu apēdu viens pats. Es pieliku mīklai cukuru, bet to var nedarīt. Tad sanāk siera cepumi. Taču man patika šis savienojums - saldais ar siera garšu un rozmarīnu.
Vēl man patīk, ka šos cepumus var veidot dažādās formās. Var izgriezt figuriņas vai aplīšus, var sagriezt kvadrātos. Bet var kā es uzcept vienā lielā formā un tad salauzt mazākos gabalos.
Sastāvdaļas (forma - 31cm):
275g milti
150g auksts sviests
75g cukurs
30g rīvēts cietais siers DŽIUGAS
rozmarīns
Pagatavošana:
1. Rozmarīna lapiņas noplēš no zariņiem un smalki sagriež. Sviestu sagriež kubiņos. Miltus sajauc ar cukuru un sasmalcinātu rozmarīnu. Tad iemaisa aukstu sviestu. Tad pa vienai ēdamkarotei pievieno aukstu ūdeni tik daudz, lai mīklu var saveidot bumbā. Man aizgāja 5 ēd.k. ūdens.
2. Sagatavo formu cepšanai - iesmērē ar taukvielu vai ieklāj cepamo papīru. Mīklu vienmērīgi izlīdzina pa visu formu - to viegli var izdarīt ar glāzes apakšu. Tad formu liek ledusskapī uz 30 min. Pa šo laiku uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Cep 15 min, tad pārkaisa ar sieru un cep vēl 5 min.
3. Šortbredu pilnībā atdzesē, izņem no formas un sagriež vai salauž mazākos gabalos.
PADOMS. Šortbreds varētu būt mīksts, bet atdziestot tas sacietēs. Virsmu var pārliet ar medu un pārkaisīt ar sāli.
Recepte tapusi sadarbībā ar