Polpettes no Odesas

Sastāvdaļas (6-8 porc.):

 

500g malta cūkgaļa

500g malta liellopa gaļa

800g  konservēti tomāti

75g rīvmaize

1 sīpols

1 ola

2 ķiploka daiviņas

1 ēd.k. fenheļa sēklas

50g rīvēts cietais siers DŽIUGAS

pētersīļi

2 ēd.k. olīveļļa

Kaijēnas pipari

sāls, pipari

Pagatavošana:

 

1. Maltai gaļai pievieno olu, rīvmaizi,  sāli un svaigi maltus piparus pēc garšas. Visu samaisa un izveido 16 lielas bumbas. Bumbas saliek uz cepešpannas un cep cepeškrāsnī 200 grādos. Cep 7 min. no vienas puses, tad apgriež riņķī un cep vēl 7 min.

 

2. Sīpolu un ķiplokus sasmalcina. Cepamā formā vai pannā, kuru var likt cepeškrāsnī, uzkarsē eļļu. Apcep tajā sīpolus un ķiplokus, līdz tie kļūst caurspīdīgi. Pievieno fenheļa sēklas, Kaijēnas piparus, cep vēl 1 min. Tad pievieno konservētus tomātus (ja tie ir veseli, tad ar koka karoti tos sadala), pēc garšas sāli un sautē kamēr gatavas frikadeles.

 

3. Frikadeles pārliek tomātu mērcē, apsedz ar vāku (vai foliju) un cep cepeškrāsnī vēl 5 min.

 

4. Pasniedz pārkaisot ar cieto sieru un sasmalcinātiem pētersīļi.

Recepte tapusi sadarbībā ar