Pirādziņi ar malto gaļu un sinepēm

Sastāvdaļas (8gb.):

 

400g kārtainā mīkla

350g maltā gaļa (vistas vai cūkgaļa)

100g rīvēts cietais siers DŽIUGAS

3 ēd.k. Dižonas sinepes

1 ola

1 ēd.k. kaltētas garšvielas

sāls, pipari

Pagatavošana:

 

1. Kārtaino mīklu liek uz darba virsmas, apsedz ar tīru virtuves dvieli un atlaidina.

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 grādiem.

 

2. Malto gaļu vienkarši apcep pannā, pievienojot sāli un kaltētas garšvielas pēc savas gaumes. Gaļu atdzesē. Tad pievieno sieru (atstājot mazliet dekorēšanai), sinepes un samaisa.

 

3. Mīklu sagriež četrstūros. Pa vidu liek pildījumu, aizspiež malas. Sagataves kārto uz cepešpannas. Bļodiņā sakuļ olu un ar šo olu apsmērē pīrādziņus. Pa virsu pārkaisa ar sieru un svaigi maltiem pipariem. 

 

4. Cep cepeškrāsnī apm. 20 min.  vai līdz pīrādziņi ir gatavi. Tos var pasniegt gan siltus, gan pilnībā atdzesētus.

Recepte tapusi sadarbībā ar