Es te padomāju - kas ir svarīgi vīrietim (pat tik jaunam, kā es)? Laikam, ātri un garšīgi paēst. Un tad es sapratu, ka ne tikai vīriešiem tas ir svarīgi. Arī sievietēm tas ir svarīgi. Tas vispār visiem ir svarīgi. Es vēl teiktu, ka svarīgi ir nesarežģīt visu. Ja šiem pīrādziņiem klāt pasniegt svaigus salātus (ar gurķiem, redīsiem, tomātiem), tad sanāk pat ļoti jaukas vakariņas.
Sastāvdaļas (8gb.):
400g kārtainā mīkla
350g maltā gaļa (vistas vai cūkgaļa)
100g rīvēts cietais siers DŽIUGAS
3 ēd.k. Dižonas sinepes
1 ola
1 ēd.k. kaltētas garšvielas
sāls, pipari
Pagatavošana:
1. Kārtaino mīklu liek uz darba virsmas, apsedz ar tīru virtuves dvieli un atlaidina.
Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 grādiem.
2. Malto gaļu vienkarši apcep pannā, pievienojot sāli un kaltētas garšvielas pēc savas gaumes. Gaļu atdzesē. Tad pievieno sieru (atstājot mazliet dekorēšanai), sinepes un samaisa.
3. Mīklu sagriež četrstūros. Pa vidu liek pildījumu, aizspiež malas. Sagataves kārto uz cepešpannas. Bļodiņā sakuļ olu un ar šo olu apsmērē pīrādziņus. Pa virsu pārkaisa ar sieru un svaigi maltiem pipariem.
4. Cep cepeškrāsnī apm. 20 min. vai līdz pīrādziņi ir gatavi. Tos var pasniegt gan siltus, gan pilnībā atdzesētus.
Recepte tapusi sadarbībā ar