Soļankas salāti

Video recepte

Sastāvdaļas (4-6 gb.):

 

500g štovēti kāposti DIMDIŅI
300g desiņas
300ml buljons
2-3 sālīti gurķi
1 sīpols
1-2 ēd.k. rīvmaize
2 ēd.k. čili tomātu mērce DIMDIŅI
1 ēd.k. kaperi
1 ēd.k. sviests
1 tējk. cukurs
sāls

Pagatavošana (60 min.):

 

1. Gatavo karamelizētus sīpolus. Sīpolus sagriež mazos kubiņos. Pannā izkausē sviestu un apcep tajā sīpolus. Tiklīdz tie kļūst mīksti, pievieno cukuru, sāli, mazliet ūdeni un turpina cept līdz šķidrums ir iztvaikojis un sīpoli maina krāsu - kļūst brūnāki. Sīpolus pārliek bļodiņā.

2. Desiņas sagriež mažakos gabalos un ātri apcep tajā pašā pannā, kur iepriekš cepās sīpoli. Gurķus sagriež tādos pašos gabalos.

3. Karstumizturīgā katlā vai formā liek kā pirmo slāni kāpostus. Tad slāņos kārto sīpolus, desiņas, sālītus gurķus, kaperus, tomātu mērci un pievieno buljonu. Kā pēdējo slāni pievieno rīvmaizi. Katlu vai formu liek cepeškrāsnī un 180 grādos cep kādas 40 min.

4. Pasniedz ar svaigiem zaļumiem un krējumu.