Šī nav skaistākā recepte, bet noteikti viena no garšīgākajām! arī plācenīšus izveidot ir mazliet jāietrenē roka un tad jāpaspēj pirmam piesēsties pie galda. kurš nepaspēj, tas pats vainīgs.
Sastāvdaļas (4 porc.):
400g krēmveida biezpiens
2 olas dzeltenumi
60g cukurs
40g rīsu milti
⠀
Krējuma mērcei:
250g krējums
70g iebiezinātājs piens
2 olu baltumi
1/2 citrona rīvēta miziņa
Pagatavošana (35 min.):
1. Biezpienu sajauc ar olu dzletenumiem, cukuru un rīsu miltiem. Darba virsmu pārkaisa ar miltiem un izveido plācenīšus. Apcep no abām pusēm uzkarsētā pannā līdz veidojas zeltaina garoziņa.
⠀
2. Mērcei krējumu sajauc ar iebiezināto pienu, olu baltumiem un pierīvē citrona miziņu.
⠀
3. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 grādiem. Plācenīšus pārliek cepamā formā, pārlej ar mērci un cep cepeškrāsnī 15 min.