Slinkā lazanja

Video recepte

Sastāvdaļas (3-4 porc.):

 

1 sīpols
1 burkāns
500g maltā gaļa
400g tomātu biezenis (vai konservēti tomāti)
125g Mozzarella siers
5 plāksnes kausētais siers
4-5 lazanjas plāksnes
30g rīvēts cietais siers
baziliks
garšvielas
sāls, pipari

Pagatavošana (30 min.):


1. Sīpolu sagriež mazos kubiņos. Burkānu sarīvē uz dārzeņu rīves. Dziļā līelā pannā uzkarsē eļļu un apcep dārzeņus. Es izņēmu dārzeņus no pannas, bet ja panna ir pietiekami liela, tad gaļu var pievienot tur pat. Apcep malto gaļu, pievieno gāršvielas, sāli un svaigi maltus piparus pēc garšas.
Pievieno tomātu biezeni vai sasmalcinātus konservētus tomātus un ūdeni. Ūdeni pievieno kārtīgi - man sanāca apm. 500 ml. Samaisa un pa virsu kārto lazanjas plāksnes. Apsedz ar vāku un sautē kādas 10 min. Tad kārto saplūkātu ar rokām Mozzarella sieru, pārkaisa ar rīvētu cieto sieru un pa virsu liek kausēto sieru. Apsedz ar vāku un sautē līdz siers izkusis.

2. Pirms pasniegšanas pārkaisa ar svaigu baziliku.