Garšīgākā skābu kāpostu zupa ko esmu ēdis. Es pat teiktu, ka visgaršīgākā zupa ever. Mamma saka, ka kopš savas bērnības tik garšīgu nav ēdusi, kad vēl opītis vārīja. Bet tētis parasti atteicās no kāpostu zupas... šoreiz apēda divas porcijas. Es nezinu kas pie vainas - ribiņas, mīlestība, kartupeļi... vai tomēr kazans? Dēļ šīs zupas vien ir vērts to nopirkt!
Sastāvdaļas (6-8 porc.):
apm. 1kg kūpinātas ribiņas
500g skābēti kāposti
4-5 kartupeļi
2 burkāni
2 lauru lapas
3-4 smaržīgo piparu graudiņi
sāls
Pagatavošana (apm. 45 min.):
1. Kartupeļus notīra. Burkānus nomizo un sarīvē uz dārzeņu rīves.
⠀
2. Kazanā liek kūpinātas ribiņas. Pievieno kāpostus, burkānus, veselus kartupeļus, lauru lapas un smaržīgos piparus. Pielej 1l ūdens. Katlam uzliek vāku, aizskrūvē un liek uz plīts. Kad kazans uzkarst, uzliek taimeri - vāra 30 min. Tad nolaiž tvaiku un noņem vāku.
⠀
3. Kartupeļus izņem no katla un ar dakšu saspaida. Ribiņas pārliek uz šķīvja, mazliet atdzesē un atdala gaļu no kauliem. Visu atgriež kazanā, apmaisa.
⠀
4. Pasniedz ar krējumu un sasmalcinātiem lokiem.