Skābu kāpostu zupa

Video recepte

Sastāvdaļas (6-8 porc.):

 

apm. 1kg kūpinātas ribiņas
500g skābēti kāposti
4-5 kartupeļi
2 burkāni
2 lauru lapas
3-4 smaržīgo piparu graudiņi
sāls

Pagatavošana (apm. 45 min.):


1. Kartupeļus notīra. Burkānus nomizo un sarīvē uz dārzeņu rīves.

2. Kazanā liek kūpinātas ribiņas. Pievieno kāpostus, burkānus, veselus kartupeļus, lauru lapas un smaržīgos piparus. Pielej 1l ūdens. Katlam uzliek vāku, aizskrūvē un liek uz plīts. Kad kazans uzkarst, uzliek taimeri - vāra 30 min. Tad nolaiž tvaiku un noņem vāku.

3. Kartupeļus izņem no katla un ar dakšu saspaida. Ribiņas pārliek uz šķīvja, mazliet atdzesē un atdala gaļu no kauliem. Visu atgriež kazanā, apmaisa.

4. Pasniedz ar krējumu un sasmalcinātiem lokiem.