Pirmo reizi mūžā gatavoju SKĀBPUTRU. Kāda ir mana pirmā pieredze? Interesanta... Man patika saldā un skābā savienojums, patika kanēļa un cukura piegarša. Es tā pa īstam nesapratu vai man garšo vai negaršo.
Sastāvdaļas (4 porc.):
300ml piens
75g pērļu miežu grūbas KOTIŅI
200g kefīrs
sāls, cukurs
⠀
Pasniegšanai:
putukrējums
kanēlis
brūnais cukurs
Pagatavošana (30 min.):
1. Katliņā ielej pienu, pievieno pa škipsniņai sāli un cukuru, pievieno miežu grūbas un vāra līdz grūbas ir mīkstas, ik pa brīdim apmaisot. Ja liekas pārāk biezs, var pievienot vēl pienu. Grūbas atdzesē.
⠀
2. Jau atdzesētām grūbām pievieno kefīru un salauž mazākos kunkuļos.
⠀
3. Pasniedz ar puturkējumu, kanēli un brūno cukuru.