Atkal tētim pa prieku. Bet es arī ēdu, man garšoja. Tētim tā ir tāda īsta vasaras un jaunības garša, jo šādu zupu vārīja viņa mamma. Sanāk, ka tā ir tāda sena mūsu ģimenes recepte.
Sastāvdaļas (4 porc.):
400g kūpināta gaļa
50g pērļu grūbas KOTIŅI
1 bunt. jaunās bietes ar lapām
5-6 jaunie kartupeļi
1 sīpols
1 burkāns
3 smaržīgo piparu graudiņi
1 lauru lapa
sāls⠀
Pagatavošana (40 min.):
1. Gaļu sagriež strēmelītēs vai kubiņos. Sīpolu sagriež mazos kubiņos. Burkānu sagriež ripiņās. Kartupeļus nomazgā vai nomizo un sagriež palielos kubiņos. Bietēm nogriež lapas. Pašas bietes nomizo un sarīvē uz dārzeņu rīves. Lapiņas noskalo un sagriež.
⠀
2. Katlā ar biezu apakšu uzkarsē 1 ēd.k. eļļas, pievieno sīpolus un gaļu. Apcep. Tad pievieno sagrieztus kartupeļus, burkānus un miežu grūbas, apcep visu kopā. Pielej apm. 1,5l ūdens, apsedz ar vāku un vāra līdz kartupeļi ir gatavi. Pašās beigās pievieno sarīvētas bietes, biešu lapiņas, lauru lapu, smaržīgos piparus, sāli un vāra vēl minūtes 10.
⠀
3. Pasniedz ar krējumu, vārītām olām un sasmalcinātiem zaļumiem.