Sīpolu zupa ļoti piestāv rudenim. Es uzreiz iesaku vārīt šo zupu vairāk, jo ir ļoti garšīgi. Galu galā, nākamajā dienā var salikt porcijas šķivjos, apsegt ar bageti, pārkaisīt ar sieru un šaut krāsnī.
Sastāvdaļas:
250g sīpoli
400ml buljons
55g sviests
50ml baltvīns (es izmantoju bezalkoholisko)
25g cietais siers DŽIUGAS
50g kausētais siers RAMBINO
1/2 bagete
sāls, pipari
Pagatavošana:
1. Pannā izkausē sviestu, pievieno plāni sagrieztus sīpolus. Cep aptuveni 10 minūtes, līdz sīpoli paliek ļoti mīksti. Tad pievieno baltvīnu, Vorčesteras mērci un buljonu. Pēc garšas pievieno sāli un svaigi maltus piparus. Uzliek vāku un sautē uz lēnas uguns 25 minūtes.
2. Tikmēr sarīvē cieto sieru. Bageti sagriež aptuveni 1.5cm biezās šķēlēs. Uz šķēlēm uzsmērē kausēto sieru.
3. Zupu pārlej 4 karstumizturīgās bļodiņās vai vienā lielā traukā, pa virsu liek bagetes šķēles un pārkaisa ar rīvētu sieru. Zupu novieto cepeškrāsnī un karsē 190 graādos līdz izkūst siers.
3. Pasniedz uzreiz.
Padoms. Sīpolus, vēlams, izmantot baltos un baltvīnu neiaizstāt at sarkanvīnu, jo tumšā krāsa var dot neptaīkamu kāsas toni zupai.
Recepte tapusi sadarbībā ar