Sīpolu zupa

Sastāvdaļas:

 

250g sīpoli

400ml buljons

55g sviests

50ml baltvīns (es izmantoju bezalkoholisko)

25g cietais siers DŽIUGAS

50g kausētais siers RAMBINO
1/2 bagete

sāls, pipari

 

 

Pagatavošana:

 

1. Pannā izkausē sviestu, pievieno plāni sagrieztus sīpolus. Cep aptuveni 10 minūtes, līdz sīpoli paliek ļoti mīksti. Tad pievieno baltvīnu, Vorčesteras mērci un buljonu. Pēc garšas pievieno sāli un svaigi maltus piparus. Uzliek vāku un sautē uz lēnas uguns 25 minūtes.

 

2. Tikmēr sarīvē cieto sieru. Bageti sagriež aptuveni 1.5cm biezās šķēlēs. Uz šķēlēm uzsmērē kausēto sieru.

 

3. Zupu pārlej 4 karstumizturīgās bļodiņās vai vienā lielā traukā, pa virsu liek bagetes šķēles un pārkaisa ar rīvētu sieru.  Zupu novieto cepeškrāsnī un karsē 190 graādos līdz izkūst siers.

 

3. Pasniedz uzreiz.

Recepte tapusi sadarbībā ar