Priekš tam, lai garšīgi paēstu, nav vajadzīgas nekādas šefpavāru iemaņas un sarežģītās receptes. Garšīgs ēdiens ir maksimāli vienkāršs un tam nav trīs stundas jādejo apkārt, lai tev izdodas. Viss, kas ir vajadzīgs, tie ir svaigi produkti un vienkārša recepte. Viss!
Lai izdodas!
Sastāvdaļas:
1 vesela vista (man bija 1,6kg)
6-8 kartupeļi
5-6 ķiploka daiviņas
kaltēts baziliks
olīveļļa
sāls, pipari
Pagatavošana:
1. Kartupeļus nomizo un sagriež pēc iespējas plānākās šķēlēs. Tad šīs šķēles smuki izklāj cepemās formas apakšā. Kartupeļus pārkaisa ar sāli, svaigi maltiem pipariem un ar kaltēto baziliku.
2. Vistu liek uz kartupeļiem, pārkaisa ar sāli un baziliku. Īpašu garšu baziliks šeit nedos - tas drīzāk ir smukumam. Ķiploku daiviņas saspeiž ar naža plato galu un liek pa virsu kartupeļiem. Vistu pa virsu pārlej ar olīveļļu - daudz nē, jo no vistas jau tā izdalīsies tauki.
3. Formu ar vistu pārliek cepeškrāsnī un cep līdz gatavībai. Man vistas cepšanas režīmā tas prasīja 55 minūtes. Jums tas būs atkarīgs no cepeškrāsns un vistas svara.
4. Vistu pasniedz uzreiz, kamēr vēl viss ir karsts un visi nepacietībā osta gaisu.
Padoms. Karutpeļus un ķiploku daiviņas var pievienot vairāk, īpaši garšīgi ir jaunie ķiploki. Kaltētu baziliku var aizvietot ar timiānu - kaltētu vai svaigu.