Pupiņu zupa ar vistu un pesto

Sastāvdaļas:

 

300g sausas baltās pupiņas

apm. 750g vistas šķiņķīši

3 kartupeļi

1 sīpols

2 lauru lapas

2-3 smaržīgo piparu graudiņi

sāls

 

bazilika pesto pasniegšanai

Pagatavošana:

 

1.  Pupiņas pārlej ar aukstu ūdeni un atstāj uz nakti uzbriest. Sīpolu sagriež mazos kubiņos. Kartupeļus nomizo, sagriež palielos gabalos.

 

2. Katlā ar biezu apakšu ielej mazliet eļļas un ātri apcep vistu ar sīpoliem. Tad pievieno notecinātas pupiņas, pārlej visu ar ūdeni tā, lai pilnībā viss ir nosegts, peivieno lauru lapas un smaržīgos piparus un vāra apm. 30 min, līdz pupiņas ir mīkstas. Pievieno kartupeļus un vāra līdz kartupeļi ir mīksti. Izņem vistu šķiņķīšus no katla, gaļu atdala no kauliem un atgriež atpakaļ katlā. Pēc garšas pievieno sāli.

 

3. Pasniedz ar pesto. Es vēl dekorēju ar krāsnī ceptiem  ķiršu tomātiņiem, jo tie ļoti dekoratīvi izskatās.