Priekš manis rudens vienmēr ir zupu sezona. Vasarā vairāk pikniki, grils un salāti, bet rudens nāk ar savu šarmu - ar siltiem ēdieniem.
Zupas man garšojušas vienmēr (arī bērnībā es labprāt ēdu) un es vienmēr esmu jauno garšu meklējumos. Šajā zupā pesto ir vēl kā atmiņa no vasaras, bet vista un pupiņas - jau sveicieni no ziemas. Ar sveicieniem no manis un labu apetīti!
Sastāvdaļas:
300g sausas baltās pupiņas
apm. 750g vistas šķiņķīši
3 kartupeļi
1 sīpols
2 lauru lapas
2-3 smaržīgo piparu graudiņi
sāls
bazilika pesto pasniegšanai
Pagatavošana:
1. Pupiņas pārlej ar aukstu ūdeni un atstāj uz nakti uzbriest. Sīpolu sagriež mazos kubiņos. Kartupeļus nomizo, sagriež palielos gabalos.
2. Katlā ar biezu apakšu ielej mazliet eļļas un ātri apcep vistu ar sīpoliem. Tad pievieno notecinātas pupiņas, pārlej visu ar ūdeni tā, lai pilnībā viss ir nosegts, peivieno lauru lapas un smaržīgos piparus un vāra apm. 30 min, līdz pupiņas ir mīkstas. Pievieno kartupeļus un vāra līdz kartupeļi ir mīksti. Izņem vistu šķiņķīšus no katla, gaļu atdala no kauliem un atgriež atpakaļ katlā. Pēc garšas pievieno sāli.
3. Pasniedz ar pesto. Es vēl dekorēju ar krāsnī ceptiem ķiršu tomātiņiem, jo tie ļoti dekoratīvi izskatās.
Padoms. Zupai var izmantot arī iepriekšējās dienā novārītu vistu vai atlikumus no vistas cepeša, bet vēlams to pievienot vārot zupu. Un var droši likt ar visiem kauliem un pašās beigās atdalīt.