Man jāatzīstas - ļoti ilgu laiku (lasi - visu savu bērnību) man negaršoja baklažāni. Man nepatika to stuktūra un vienā intervijā ar Lauri Aleksejevu ("Daži muļķīgi jautājumi") mēs runājām par garšīgām un negaršīgām lietām un Lauris man atzinās, ka ēd tikai īpaši pagatvotus baklažānus un nekā savādāk. Es arī sāku meklēt to savu īpašo baklažānu pagatavošanas veidu. Šis ir viens no maniem favorītiem.
Par pamatu es ņēmu tradicionālos baklažānus Parmigiana un nedaudz pārveidoju pēc savas gaumes. Un manas mīļākās #5sastāvdaļas paliek nemainīgas!
Sastāvdaļas:
600-700g baklažāni
400g konservēti tomāti savā sulā
150g rīvēts cietais siers DŽIUGAS
3 ķiploka daiviņas
sāls, pipari
baziliks
Pagatavošana:
1. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 grādiem.
Baklažānus sagriež šķēlēs, pārkaisa ar sāli un atliek uz 10 min. Tad nosusina ar papīra dvieļiem. Baklažānus apcep pannā.
2. Pagatavo tomātu mērci. Priekš tam tomātus ar visu sulu sajauc ar sasmalcinātiem ķiplokiem un pēc garšas pievieno sāli un svaigi maltus piparus.
3. Karstumizturīgā fromā kārto pusi no baklažāniem, pārklāj ar pusi no tomātu mērces un uzkaisa sieru. Tad kārto pārējos baklažānus, pa virsu pārliek atlikušo tomātu mērci un pārkaisa ar sieru.
4. Cep cepeškrāsnī 15 min. Pasniedz uzreiz, izdekorējot ar svaigo baziliku.
Padoms. Tomātu mērcei vai pievienot čili piparus vai kaltētas garšvielas.
Baklžānus var kārtot tornīšos - tad būs vieglāk sadalīt porcijās.
Recepte tapusi sadarbībā ar