Cepti baklažāni ar sieru

Sastāvdaļas:

 

600-700g baklažāni

400g konservēti tomāti savā sulā

150g rīvēts cietais siers DŽIUGAS
3 ķiploka daiviņas

sāls, pipari

baziliks

 

 

Pagatavošana:

 

1.  Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 grādiem.

Baklažānus sagriež šķēlēs, pārkaisa ar sāli un atliek uz 10 min. Tad nosusina ar papīra dvieļiem. Baklažānus apcep pannā.

 

2. Pagatavo tomātu mērci. Priekš tam tomātus ar visu sulu sajauc ar sasmalcinātiem ķiplokiem un pēc garšas pievieno sāli un svaigi maltus piparus.

 

3. Karstumizturīgā fromā kārto pusi no baklažāniem, pārklāj ar pusi no tomātu mērces un uzkaisa sieru. Tad kārto pārējos baklažānus, pa virsu pārliek atlikušo tomātu mērci un pārkaisa ar sieru.

 

4. Cep cepeškrāsnī 15 min.  Pasniedz uzreiz, izdekorējot ar svaigo baziliku.

Recepte tapusi sadarbībā ar