Rosols tiem, kas neēd gaļu, vai siļķu rosols. Tuvojas Lieldienas un šie salāti ļoti labi aizstās tradicionālo rosolu. Noteikti saglabā recepti un izmēģini!
Sastāvdaļas (4 porc.):
2-3 vārīti kartupeļi
200g sālīta siļķe (man bija ar dūmu garšu)
2-3 marinēti gurķi
150g zaļie zirnīši
1 sarkans sīpols
dilles
eļļa
sāls, pipari
Pagatavošana (20 min.):
1. Visas sastāvdaļas (izņemot sīpolu) sagriež kubiņos, pārliek salātu bļodā. Sīpolu sagriež ripiņās, pievieno salātiem. Pievieno zaļos zirnīšus un smalki sagrieztas dilles. Pievieno eļļu, sāli, svaigi maltus piparus un salātus izcilā.
⠀
2. Līdz pasniegšanai noglabā ledusskapī.