Tas ir tiks sierīgs, cik vien sierīgi var būt. Neko sierīgāku es vēl neesmu ēdis. Tas garšo tikpat labi, kā izskatās.
⠀
Vēlreiz pastāstīšu par grūbām - tās nevajag mērcēt un tās tiešām ir gatavas 20 minūšu laikā. Par to rūpējās @kotinizs un mums atliek tikai gatavot un ēst un netērēt lieki laiku.
Sastāvdaļas (3 porc.):
200g miežu grūbas KOTIŅI
250g kiršu tomāti
150g rīvēts siers Mozzarella
125g saldais krējums
2 ēd.k. tomātu pasta
1 ēd.k. universālā garšviela
1/2 tējk. brūnais cukurs
1 ēd.k. rapšu eļļa KOTINI
sāls, pipari
Pagatavošana (30 min.):
1. Tomātus sagriež uz pusēm. Sīpolus un ķiplokus sagriež mazos kubiņos.
⠀
2. Dziļā pannā vai katlā ar biezu apakšu uzkarsē eļļu. Apcep tajā tomātus. tad peivieno sīpolus un ķiplokus, cep vēl 5 min. Pievieno saldo krējumu, tomātu pastu, grūbas, karstu ūdeni (apm. 700ml), sāli, svaigi maltus piparus. Visu apmaisa, uzliek vāku un ļauj vārīties uz mazas uguns apm. 20 min. Ik pa brīdim visu apmaisa un pēc vajadzības pievieno pa bišķim ūdeni. Es pievienoju vēl universālo grašvielu un brūno cukuru.
⠀
3. Kad grūbas ir gatavas, visu pārkaisa ar sieru, apsedz ar vāku un sagaida līdz siers ir izkusis vēl apm. 5 min.
⠀
4. Pasniedz uzreiz.