Mana kārtējā bombiskā ideja pagatvot to kazanā. SIltā veidā bija paskābs un tāds riktīgs uhhhhh! Aukstā veidā cukurs man vairs neprasījās un vasaras karstajām dienām reāli bombisks padzēriens.
⠀
Jautājums - ko jūs tādu interesantu liekat klāt rabarberiem? Kāds inčīgs savienojums par kuru es nezinu?
Sastāvdaļas (8-10porc.):
2l ūdens
250g cukurs
6 rabarbera kāti
2 āboli
10-12 krustnagliņas
4 kanēļa standziņas
ingvera sakne⠀
Pagatavošana (apm. 25 min.):
1. Kazanā ielej ūdeni, pievieno cukuru un liek karsēties.
⠀
2. Rabarberus nomizo un sagriež kā patīk - var sagriezt palielos gabalos, var sagriezt plānās šķēlītēs. Ābolu arī sagriež kā patīk - palielos gabalos vai plānās škēlītēs. Rabarberus un ābolus pārliek kazanā, pievieno arī krustnagliņas un kanēļa standziņas, aizskrūvē vāku. Kad kazans uzkarst, uzliek taimeri - vāra 15-20 min. Tad nolaiž tvaiku un noņem vāku. Šoreiz ar tvaiku jābūt ļoti prātīgiem.
⠀
3. Ingvera sakni nomizo un sarīvē. Kompotam pievieno ingveru un apmaisa.
⠀
4. Kompotu var pasniegt gan siltu, gan atdzesētu. Pēc garšas pievieno vēl cukuru vai ledu.