Atspirdzinošais rabarberu dzēriens

Video recepte

Sastāvdaļas (8-10porc.):

 

2l ūdens
250g cukurs
6 rabarbera kāti
2 āboli
10-12 krustnagliņas
4 kanēļa standziņas
ingvera sakne⠀

Pagatavošana (apm. 25 min.):


1. Kazanā ielej ūdeni, pievieno cukuru un liek karsēties.

2. Rabarberus nomizo un sagriež kā patīk - var sagriezt palielos gabalos, var sagriezt plānās šķēlītēs. Ābolu arī sagriež kā patīk - palielos gabalos vai plānās škēlītēs. Rabarberus un ābolus pārliek kazanā, pievieno arī krustnagliņas un kanēļa standziņas, aizskrūvē vāku. Kad kazans uzkarst, uzliek taimeri - vāra 15-20 min. Tad nolaiž tvaiku un noņem vāku. Šoreiz ar tvaiku jābūt ļoti prātīgiem.

3. Ingvera sakni nomizo un sarīvē. Kompotam pievieno ingveru un apmaisa.

4. Kompotu var pasniegt gan siltu, gan atdzesētu. Pēc garšas pievieno vēl cukuru vai ledu.