Šo recepti kādus pāris gadus atpakaļ atradu pie Martas Stjuart (Martha Stewart) blogā. Es vairākas reizes cepu šos cepumus. Man tie ļoti garšo, jo ir pietiekami trausli un kraukšķīgi. Turklāt, šī mīkla var ilgāku laiku glabāties ledusskapī un saldētavā.
Sastāvdaļas (24gb.):
120g rīvēts cietais siers DŽIUGAS
113g auksts sviests
115g milti
1/2 tējk. sāls
1/4 tējk. cepamais pulveris
Kajēnas pipari
mandeles
Pagatavošana:
1. Sieru, sviestu, miltus, sāli, cepamo pulveri un Kajēnas piparus ielikt blenderī un ātri samaisīt, līdz masa ir veindabīga. Gatavu mīklu sadalīt divās daļās un izveidot no katras cilindrus. Cilindrus ietin pārtikas plēvē vai cepamā papīrā un novieto ledusskapī vismaz uz 2 st.
2. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 grādiem. Cepešpannu izklāj ar cepamo papīru.
Mīklu sagriež šķēlēs apm. 1 cm biezumā. Kārto uz cepešpannas un katram cepumam pa vidu iespiež pa mandelei.
3. Cepumus cep 10-12 min. Cepumus atdzesē 5 min un pārliek uz šķīvja. Pasniegt var uzreiz.
Padoms. Cepumus var pārkaisīt ar garšvielām vai mandeļu vietā izmantot pekanriekstus vai lazdu riekstus.
Recepte tapusi sadarbībā ar