Siera cepumi ar mandelēm

Sastāvdaļas (24gb.):

 

120g rīvēts cietais siers DŽIUGAS

113g auksts sviests

115g milti

1/2 tējk. sāls

1/4 tējk. cepamais pulveris

Kajēnas pipari

mandeles

 

Pagatavošana:

 

1.  Sieru, sviestu, miltus, sāli, cepamo pulveri un Kajēnas piparus ielikt blenderī un ātri samaisīt, līdz masa ir veindabīga. Gatavu mīklu sadalīt divās daļās un izveidot no katras cilindrus. Cilindrus ietin pārtikas plēvē vai cepamā papīrā un novieto ledusskapī vismaz uz 2 st.

 

2. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 grādiem. Cepešpannu izklāj ar cepamo papīru.

Mīklu sagriež šķēlēs apm. 1 cm biezumā. Kārto uz cepešpannas un katram cepumam pa vidu iespiež pa mandelei.

 

3. Cepumus cep 10-12 min. Cepumus atdzesē 5 min un pārliek uz šķīvja. Pasniegt var uzreiz.

Recepte tapusi sadarbībā ar