Pasta ar sieru un kāpostiem

Sastāvdaļas (2-3 porc.):

 

150g pasta

150g svaigs kāposts

100g bekons

100g labi kūstošs siers

50g rīvēts cietais siers DŽIUGAS

1 sīpols

1 ķiploka daiviņa

sāls, pipari

 

 

Pagatavošana (25 min.) :

 

1.  Sīpolu notīra un sagriež mazos kubiņos. Ķiploku smalki sakapā. Bekonu sagriež kubiņos. Kāpostu sagriež smalkāk.

 

2. Pastu novāra atbilstoši instrukcijai uz iepakojuma. Ūdeni noteicina, atstājot mazliet ūdeni mērcei.

 

3. Uzkarsētā pannā apcep sīpolus, ķiplokus un bekonu, līdz sīpoli ir caurspīdīgi. Pievieno kāpostus un cep vēl 10 min. Pannā pievieno pāris karotes ūdens, kurā vārījās pasta un sautē vēl pāris minūtes līdz kāposti ir mīksti. Pievieno sieru, notecinātu pastu, apmaisa. Pēc garšas pievieno sāli un svaigi maltus piparus.

 

4. Pasniedz uzreiz.

 

Recepte tapusi sadarbībā ar