Ir tādi ēdieni, kuriem nav vajadzīgi vārdi Vispār nekādi! Jo kad ēd, parasti nerunā. Vienkārši klusiņām ēd un bauda. Šie kartupeļi ir kā reiz klusai baudīšanai. Nu maksimums pāris skaņas var atļauties )))
Sastāvdaļas (4-6 porc.):
10-12 vidēji lieli kartupeļi
100g bekons
30g rīvēts cietais siers DŽIUGAS
30g sviests
zaļumi
olīveļļa
sāls
Pagatavošana (50 min.) :
1. Kartupeļus nomizo un sagriež uz pusēm. Tad katru pusīti iegriež šķēlītēs, bet ne līdz galam. To viegli izdarīt, ja no abām pusēm noliek pa japāņu irbulītim. Kartupeļus pārliek karstumizturīgā formā, pārlej mazliet ar olīveļļu un leik cepeškrāsnī cepties 180 grādos uz 40 min.
2. Pa to laiku bekonu sagriež mazos kubiņos un apcep sausā pannā, līdz bekons ir kraukšķīgs. Bekonu pievieno sviestam, pievieno arī sieru un sasmalcinātus zaļumus, pēc garšas sāli un visu samaisa.
3. Izņem no krāsns kartupeļus un uz katra kartupeļa saliek pa piciņai siera maisījuma.
4. Pasniedz uzreiz.
Padoms. Ja siera-bekona maisījumam pievieno mazliet čili pārslas, pastu vai čili eļļu, tad kartupeļu būs pikantāki. Maisījumam var pievienot arī sasmalcinātu ķiploka daiviņu.
Recepte tapusi sadarbībā ar