Kartupeļi ar siera-bekona sviestu

Sastāvdaļas (4-6 porc.):

 

10-12 vidēji lieli kartupeļi

100g bekons

30g rīvēts cietais siers DŽIUGAS

30g sviests

zaļumi

olīveļļa

sāls

Pagatavošana (50 min.) :

 

1.  Kartupeļus nomizo un sagriež uz pusēm. Tad katru pusīti iegriež šķēlītēs, bet ne līdz galam. To viegli izdarīt, ja no abām pusēm noliek pa japāņu irbulītim.  Kartupeļus pārliek karstumizturīgā formā, pārlej mazliet ar olīveļļu un leik cepeškrāsnī cepties 180 grādos  uz 40 min.

 

2. Pa to laiku bekonu sagriež mazos kubiņos un apcep sausā pannā, līdz bekons ir kraukšķīgs. Bekonu pievieno sviestam, pievieno arī sieru un sasmalcinātus zaļumus, pēc garšas sāli un visu samaisa.

 

3. Izņem no krāsns kartupeļus un uz katra kartupeļa saliek pa piciņai siera maisījuma. 

 

4. Pasniedz uzreiz.

Recepte tapusi sadarbībā ar