Šī radziņu forma man atmiņā palikusi no manas macamas (vecmāmiņas). Viņa bieži cepa dažādus izstrādājumus tādā formā - ar sieru, ar āboliem, ar ievārījumu. Ja ledusskapī guļ noskumusi pēdējā biezpiena paciņa, kuru bija jāapēd vēl pagāšgad, tad pēdējais laiks cept cepumus.
Sastāvdaļas (24gb):
180g biezpiens 9%
180g pašbriestošie milti
100g mīksts sviests
vaniļas cukurs
Pildījumam:
cukurs
kanēlis
Pagatavošana:
1. Bļodā sajauc cukuru un kanēli. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 grādiem. Cepešpannu izklāj ar cepamo papīru.
2. Lielā bļodā ieliek biezpienu, pievieno sviestu un kārtīgi saspaida vai samaisa blenderī. Tad pievieno vaniļas cukuru, miltus un maisa tik ilgi, līdz var izveidot divas bumbas.
3. Darba virsmu pārkaisa ar miltiem. Katru bumbu izullē apm. 3-4mm biezu un ar asu nazi sagriež 12 trīsstūros (kā griež picu). Tad pārkaisa diezgan dāzni ar cukuru un kanēli. Katru trīsstūri sarullē sākot ar platāko malu. Papildus garšai katru radziņu var vēlreiz apvārtīt kanēļcukurā.
4. Radziņus kārto uz cepešpannas un cep 18-20min. Radziņus pasniedz gan siltus, gan pilnībā atdzesētus.
Ja mājās nav pašbrietoši milti, tad izmanto parastos kviešu miltus un cepamo pulveri.