Man liekas, daudziem no mums gaļas bumbiņas ir kļuvušas par tādu fetišu - paldies IKEA! Es neesmu izņēmums. Man arī garšo. Gan ar dārzeņiem, gan ar kartupeļu biezputru, gan ar rīsiem un griķiem. Visādi garšo. Un man patīk, ka tās var ātri pagatavot un garšīgi apēst!
Sastāvdaļas (3-4 porc.):
700g liellopa maltā gaļa
1 sīpols
2 ķiploka daiviņas
150g bbq mērce
150g sasmalcināti konservēti tomāti
40g medus
čili pasta
sāls, pipari
Pagatavošana (30 min.):
1. Ķiploku daiviņas sasmalcina. Maltai gaļai pievieno ķiplokus, sāli un svaigi maltus piparus pēc garšas. Kārtīgi samaisa. No maltās gaļas veido bumbiņas valrieksta lielumā.
2. Pannā uzkarsē eļļu un ātri apcep bumbiņas. Izņem tās no pannas un tur pat apcep sasmalcinātu sīpolu. Tad pievieno bbq mērci, tomātus, medu, apmaisa, apsedz ar vāku un uz mazas uguns sautē apm. 20 min. Pēc garšas pievieno čili piparus vai čili pastu.
3. Pasniedz uzreiz ar rīsiem, dārzeņiem vai pastu.
PADOMS. Mērcei var pievienot medus vietā kādu apelsīnu vai dzērveņu ievārījumu un mazliet kanēli, būs interesantāka garša.