Gaļas bumbiņas saldskābā mērcē

Sastāvdaļas (3-4 porc.):

 

700g liellopa maltā gaļa

1 sīpols

2 ķiploka daiviņas

150g bbq mērce

150g sasmalcināti konservēti tomāti

40g medus

čili pasta

sāls, pipari

Pagatavošana (30 min.):

 

1.  Ķiploku daiviņas sasmalcina. Maltai gaļai pievieno ķiplokus, sāli un svaigi maltus piparus pēc garšas. Kārtīgi samaisa. No maltās gaļas veido bumbiņas valrieksta lielumā.

 

2. Pannā uzkarsē eļļu un ātri apcep bumbiņas. Izņem tās no pannas un tur pat apcep sasmalcinātu sīpolu. Tad pievieno bbq mērci, tomātus, medu, apmaisa, apsedz ar vāku un uz mazas uguns sautē apm. 20 min. Pēc garšas pievieno čili piparus vai čili pastu.

 

3. Pasniedz uzreiz ar rīsiem, dārzeņiem vai pastu.