Risoto ar kausēto sieru un bekonu

Sastāvdaļas (3-4 porc.):

 

250g rīsi Arborio

180g kausētais siers RAMBINO
1l vistas vai dārzeņu buljons

100g bekons vai auksti kūpināta gaļa

100g saldēti zaļie zirnīši

1 sīpols

20 g sviests

sāls, pipari

 

 

Pagatavošana:

 

1.  Bekonu sagriež nelielās strēmelītēs. Sīpolu sagriež kubiņos. Zirnīšus atlaidina.

 

2. Uzkarsē pannu un apcep tajā bekonu, līdz tas ir kraukšķīgs. Bekonu pārliek uz papīra, bet tajā pašā pannā izkausē sviestu. Pievieno sīpolus un apcep, 2-3 min. Tad pievieno rīsus un cep visu kopā, līdz rīsi kļūst caurspīdīgi. Pievieno 1gl. buljona un sautē, līdz šķidrums iztvaiko. Tad pievieno vēl glāzi buljona un atkal iztvaiko. Un tā turpina līdz rīsi ir mīksti. Ja pietrūkst buljons, tad var pievienot vēl ūdeni. Pašās beigās iemaisa kausēto sieru, zirnīšus un bekonu. Pēc garšas pievieno sāli un svaigi maltus piparus.

 

3. Pasniedz uzreiz.

Recepte tapusi sadarbībā ar