Sēņu zupa ar grūbām

Video recepte

Sastāvdaļas (5-6 porc.):


150g lobītas pupas KOTIŅI
100g miežu pērļu grūbas KOTIŅI
150g šitake sēnes
3 kartupeļi
1 sīpols
2 ķiploka daiviņas
1l dārzeņu buljons
2 ēd.k. sojas mērce
1 ēd.k. Vorčesteras mērce
1 ēd.k. rapšu eļļa
1 tējk. Dižonas sinepes
1 tējk. saldā paprika
1 tējk. kaltēta raudene

Pagatavošana (45 min.):


1. Sīpolu sagriež mazos kubiņos. Kartupeļus nomizo un sagriež kubiņos. Sēnes sagriež šķēlītēs.

2. Katlā ar biezu apakšu uzkarsē eļļu. Apcep sīpolus un ķiplokus, līdz tie kļūst caurspīdīgi. Pievieno sēnes un cēp vēl 5 min. Tad pievieno buljonu, kartupeļus, miežu grūbas, pupas, pienu, sojas mērci, sinepes, papriku, raudeni, Vorčesteras mērci, sāli pēc garšas, apmaisa, apsedz ar vāku un vāra apm. 30 min.

3. Pasniedz uzreiz.