Pasakaini garšīgas smalkmaizītes ar biezpiena-citrona krēmīgu pildījumu. Un vēl to visu pārkaisīju ar pūdercukuru. Piektdiena ir īstā diena, lai ceptu garšīgas lietas.
Sastāvdaļas (8 gb.):
1 gb. kārtainā bezrauga mīkla (400g)
180g krēmveida biezpiens 9%
1 pac. vaniļas pudiņa pulveris (40g)
1 citrons🍋
2 ēd.k. cukurs
pūdercukurs
Pagatavošana (30min.):
1. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 grādiem.
⠀
2. Gatavo pildījumu. Pudiņa pulveri sajauc ar svaigi spiestu citrona sulu. Ja bail, ka būs pa skābu, var izspiest sulu no pusītes un pievienot 1 ēd.k. piena. Tad pievieno biezpienu, cukuru, kārtīgi visu samaisa.
⠀
3. Kārtaino mīklu izrullē uz darba virsmas. Vispirms sagriež to astoņos kvadrātos. Katram kvadrātam iegriež sturīšus. Pa vidu liek pildījumu un uzloka iegrieztos stūrīšus uz augšu.
⠀
4. Cep cepeškrāsnī 20 min. Jau gatavas smalkmaizītes pārkaisa ar pūdecukuru.