Lai Tā ir bomba! Kad es ieraudzīju, ka korejieši ēd jēlus kartupeļus, es nolēmu, ka man tas jāpagaršo! Un droši saku - jums arī tas garšos! Tas ir NEREĀLI garšīgi!kādi kalendārā būtu svētki, jāēd ir katru dienu, vai ne? Man šodien bombiskas friškas ar aso medu un fetas sieru🫶
Sastāvdaļas (3-4 porc.):
3-4 kartupeļi🥔
200g cūkgaļas fileja vai karbonāde
4 ēd.k. etiķis
3 ēd.k. sojas mērce
2 ēd.k. tomātu mērce
2 ēd.k. eļļa
1 ēd.k. paprikas asā pasta vai čili pasta
4-5 ķiploka daiviņas
sāls
Pagatavošana (30 min.):
1. Kartupeļus sagriež garos salmiņos (kā korejas burkānus) un kārtīgi izskalo no kartupeļu cietes. Es vispirms iemērcu aukstā ūdenī un tad zem tekošā ūdens kārtīgi izskaloju. Tad kartupeļus pārliek katlā, aplej ar ūdeni (ne vairāk kā 2l) un liek vārīties. Pievieno etiķi un sāli pēc garšas. No brīža kad ūdens sāk vārīties vāra 1 min. Tad kartupeļus nokāš.
⠀
2. Gaļu sagriež pēc iespējas plānākās strēmelītēs. Es vispirms izklapēju karbonādes un tad jau sagriezu.
⠀
3. Pannā uzkarsē eļļu un apcep gaļu. Pievieno sojas mērci, aso mērci, tomātu mērci un mazliet ūdens. Karsē līdz mērce sabiezē.
⠀
4. Kartupeļus pārliek bļodā, pievieno sasmalcinātus ķiplokus, apmaisa un pārlej ar mērci. Viegli izcilā un pasniedz.