Lai kādi kalendārā būtu svētki, jāēd ir katru dienu, vai ne? Man šodien bombiskas friškas ar aso medu un fetas sieru🫶
Sastāvdaļas (6-8 porc.):
1kg frī kartupeļi
200g siers Feta
5-6 ēd.k. medus
čili
zaļumi (pētersīļi, loki)
kūpināta paprika
sāls
Pagatavošana (30 min.):
1. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 grādiem. Kartupeļus uzber uz cepamās paplātes un ieliek krāsnī uz 10 min.
⠀
2. Pa to laiku katliņā ieliek medu, pievieno jebkāda veida čili (man bija čili stīgas) un uzkarsē. Karsē līdz sāk viegli burbuļot. Uguni izslēdz.
⠀
3. No krāsns izņem cepešpannu ar kartupeļiem. Pa virsu kartupeļiem sadrupina sieru un liek cepeškrāsnī vēl uz 10 min. Tad pievieno pēc garšas sāli, kūpinātu papriku, pārkaisa ar sasmalcinātiem zaļumiem un pasniedz