Šodien dalos ar vienu lifehacku: kā ātri pagatavot kāpostu tīteņus. Kāpostu tīteņi garšo visiem (vai ne?!), bet parasti tie ir ļoti čakarīgi pagatavošanā. Kurš izmēģina, dalās ar atsauksmēm!
Sastāvdaļas (5-6 porc.):
1 ķīniešu kāposts (vajadzēs tik lapas, cik būs tīteņi)
500g liellopa maltā gaļa
1 sīpols
1 burkāns
3 ķiploka daiviņas
sāls, pipari
⠀
Mērcei:
4 ēd.k. krējums
4 ēd.k. tomātu biezenis (vai 1 ēd.k. tomātu pasta)
+- 200ml ūdens
garšvielas pēc izvēles
Pagatavošana:
1. Burkānu nomizo un sarīvē uz dārzeņu rīves. Sīpolu sagriež kubiņos. Pannā uzkarsē 2 ēd.k. eļļas un apcep sīpolus ar burkāniem.
⠀
2. Maltai gaļai pievieno sasmalcinātus ķiplokus, sāli, svaigi maltus piparus un apm. trešdaļu no apceptiem dārzeņiem. Visu samaisa.
⠀
3. Ķīniešu kāposta lapas pārliek uz darba virsmas un nogriež cietāko daļu, apm. 4-5 cm. un katru lapu kārtīgi izrullē ar mīklas rulli, sapilda ar gaļu, satin un liek pannā vai katlā pie apceptiem dārzeņiem. Ūdeni sajauc ar tomātu biezeni un krējumu, pievieno pēc garšas garšvielas, sāli, samaisa un pārlej pa virsu tīteņiem. Apsedz ar vāku un sautē apm. 1 st.
⠀
4. Pasniedz ar krējumu un sasmalcinātiem zaļumiem.