Ātrie kāpostu tīteņi

Video recepte

Sastāvdaļas (5-6 porc.):

 

1 ķīniešu kāposts (vajadzēs tik lapas, cik būs tīteņi)
500g liellopa maltā gaļa
1 sīpols
1 burkāns
3 ķiploka daiviņas
sāls, pipari

Mērcei:
4 ēd.k. krējums
4 ēd.k. tomātu biezenis (vai 1 ēd.k. tomātu pasta)
+- 200ml ūdens
garšvielas pēc izvēles

Pagatavošana:

 

1. Burkānu nomizo un sarīvē uz dārzeņu rīves. Sīpolu sagriež kubiņos. Pannā uzkarsē 2 ēd.k. eļļas un apcep sīpolus ar burkāniem.

2. Maltai gaļai pievieno sasmalcinātus ķiplokus, sāli, svaigi maltus piparus un apm. trešdaļu no apceptiem dārzeņiem. Visu samaisa.

3. Ķīniešu kāposta lapas pārliek uz darba virsmas un nogriež cietāko daļu, apm. 4-5 cm. un katru lapu kārtīgi izrullē ar mīklas rulli, sapilda ar gaļu, satin un liek pannā vai katlā pie apceptiem dārzeņiem. Ūdeni sajauc ar tomātu biezeni un krējumu, pievieno pēc garšas garšvielas, sāli, samaisa un pārlej pa virsu tīteņiem. Apsedz ar vāku un sautē apm. 1 st.

4. Pasniedz ar krējumu un sasmalcinātiem zaļumiem.