Saspiestie kartupeļi ar ķiploku mērci

Sastāvdaļas:

 

apm. 1 kg jaunie kartupeļi

100g krējums

2 ķiploka daiviņas

marinēti sarkani sīpoli "Dimdiņi"

zaļumi

eļļa

sāls

 

Pagatavošana:

 

1.  Kartupeļus kārtīgi nomazgā, liek ūdenī un vāra līdz tie ir mīksti. Ūdeni notecina.

 

2. Pannā ielej mazliet eļļas un uzkarsē. Karstā pannā pārliek kartupeļus un saspiež ar kartupeļu stampu, lai veidojas plācenis. Kartupeļus apcep no abām pusēm. Pēc garšas pārkaisa ar sāli. 

 

3. Gatavo mērci. Krējumu sajauc ar sasmalcinātiem ķiplokiem, zaļumiem un sāli.

 

4. Lielā šķīvī pārliek apceptus kartupeļus, pārlej ar mērci un pa virsu kārto marinētus sīpolus. Pasniedz uzreiz.