Ja nesanāk laika pagatavot īsto picas mīklu, tad var noderēt šis ātrais variants. Recepti aizņēmos no Džeimija Olivera un šad-tad to izmantoju.
Noteikti saglabā grāmatzīmēs - noderēs ne reizi vien!
Sastāvdaļas:
Pamatnei:
150g pašbriestoši milti
125ml remdens ūdens
1 ēd.k. olīveļļa
sāls
Pildījumam:
125g rīvēta siera maisījums picai DŽIUGAS
50g rīvēts cietais siers DŽIUGAS
2 bekona šķēles
1 šampinjons
2 ēd.k. tomātu mērce
Pagatavošana:
1. Mīklai miltus sajauc ar ūdeni, olīveļļu un sāli. To viegli izdarīt virtuves kombainā - 3 minūtes un mīkla gatava.
Darba virsmu pārkaisa ar miltiem. Pa cik mīkla ir mīksta un lipīga, tad miltus jāber dāsni. Mīklu pārliek uz darba virsmas, pārkaisa ar miltiem un izrullē apm. 1 cm. biezu.
2. Pannu uzliek uz uguns, mazliet ieeļļo un pārliek tajā mīklu. Mīklu iesmērē ar tomātu mērci, pārkaisa ar picas siera maisījumu un kārto pa virsu sagrieztu smalkāk bekonu un sēnes. Kad mīkla no apakšas ir labi apcepusies, to pārkaisa ar rīvētu cieto sieru un pārliek krāsnī zem grila uz 5 min.
Padoms. Ja pannai ir plastmasas rokturis, to var aptīt ar foliju vai picu pārlikt uz cepešpannas.
Pašbriestošo miltu vietā var izmantot parastos un pievienot 1/2 tējk. cepamā pulvera.
Recepte tapusi sadarbībā ar