Lai kā tur arī būtu, bet laiks pankūkām atradīsies vienmēr. Un vieta vēderā arī, tāpēc iesaku cept uzreiz dubultporciju. Sierīgās pankūciņas pazūd ātri un var gadīties tā, ka ģimene sašēžās pie galda, bet brokastis jau apēstas ))
Sastāvdaļas:
1 bundž. konservēta kukurūza
50g milti
125g rīvēts cietais siers DŽIUGAS
1 ola
sāls, pipari
Pagatavošana:
1. No kukurūzas notecina šķidrumu. Pāris ēdamkarotes kukurūzas atliek, pārējo ieber virtuves kombainā. Pievieno sieru, olu, miltus, sāli un svaigi maltus piparus pēc garšas un visu sasmalcina. Tad iejauc atlikto kukurūzu.
2. Pannā uzkarsē eļļu. Kukurūzas masu ar ēdamkaroti (pa 1 ēd.k. ) liek pannā un cep no abām pusēm līdz zeltainai garoziņai.
3. Pasniedz uzreiz, kamēr siers stiepjās. Klāt pasniedz krējumu.
Padoms. Kukurūzas masai var pievienot sasmalcinātus ķiplokus vai ķiploka granulas. Arī zaļumi labi derēs.
Recepte tapusi sadarbībā ar