Neaizmirstamā rabarberu kūka

Sastāvdaļas (forma 28x20 cm):

 

350g + 85g milti (konditorejas)

200g +180g cukurs

225g auksts sviests

500g rabarberi

3 olas

vanilīna cukurs vai vaniļas ekstrakts

sāls

 

Pagatavošana:

 

1.  Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem.

Rabarberus notīra un sagriež mazākos gabalos - tas var būt gan šķēlītes, gan stienīši.

 

2. Gatavo cepumu kārtu. Aukstu sviestu sagriež kubiņos. Bļodā sajauc 350g miltu ar 180g cukura. Pievieno sviestu un ar mikseri vai ar rokām samīca, līdz veidojas smalkas drupačas. Tās pārber formā un viegli piespiež. Liek cepeškrāsnī uz 10 min.

 

3. Gatavo pildījumu. Olas uzputo ar 200g cukura līdz tās kļūst gaisīgas un gaišas. Tad pievieno miltus, vanilīna cukuru, šķipsniņu sāls un uzputo vēlreiz. Tad iemaisa rabarberus.

 

4. Pamatni izņem no krāsns un pārlej pildījumu. Liek atpakaļ krāsnī uz 40-45 min.

 

5. Kūku pilnībā atdzesē, sagriež kvadrātos un pasniedz ar saldējumu.