Es nevaru iedomāties savu ēdienkarti bez gaļas. Taču pēdējā laikā daudz lasu par uzturu un nu jau apzināti cenšos pagatavot kaut-ko bez gaļas. Un ne jau tāpēc, ka kļūstu par zālēdāju (kā tagad moderni). Bet tāpēc, ka tā esot pareizi. Tāpēc, aizvien biežāk, manā ēdienkartē parādās šādi ēdieni.
PADOMS. Ja kādam patīk asāks ēdiens, tad var peivienot kaltētus čili piparus - saberž tos piestā ar pārējām garšvielām. Ja gribās austrumnieciskāku garšu, tad pievieno kumīnu. Jogurtu var mierīgi aizvietot ar mums pierastāko krējumu.
Sastāvdaļas:
500g kartupeļi
200g spināti
1 sīpols
1 svaigs čili pipars
2 ķiploka daiviņas
2 ēd.k. karijs
3-4cm ingvera sakne
1/2 citrons
1/2 tējk. koriandra sēklas
1/2 tējk. sinepju graudi
2 ēd.k. eļļa
sāls, pipari
Pagatavošana:
1. Kartupeļus nomizo, sagriež palielos kubiņos un liek vārošā sālsūdenī. Vāra 15 min. Ūdeni nokāš.
2. Sīpolu un ķiploka daiviņas sagriež smalkāk. Sinepju un koriandra sēklas saberž piestā. Ingveru sarīvē uz smalkās rīves.
Pannā uzkarsē eļļu un apcep tajā sīpolus, ķiplokus un garšvielas. Pievieno spinātus, cep 5 min. Tad pievieno kartupeļus, svaigi spiestu, citrona sulu, pēc garšas sāli un sagrieztu čili piparu. Visu apmaisa, pasautē vēl pāris minūtes. Var pievienot mazliet ūdeni, kurā varījās kartupeļi.
3. Pasniedz ar bezpiedevu jogurtu.