Ja ir kaut-kas universāls uz pasaules, tad tie ir salāti. Tos, kā kašķi, var saorganizēt uzreiz un burtiski no nekā. Manā ledusskapī kā reiz stāvēja mikrozaļumi no GREENERY, pāris Mednieku desiņas, puspiciņa Fetas siera un mazliet kiršu tomātu. Tā, gluži no pārpalikumiem ledusskapī, radās šie salāti.
PADOMS. Avokado šajos salātos varēja arī nebūt - tas ir tikai lai uzņemtu nepieciešamās uzturvielas. Avokado šajos salātos nedod ne garšu, ne ko citu. Tāpēc ja tas nav, tad var mierīgi iztikt.
Sastāvdaļas:
8 Mednieku desiņas
100g kiršu tomāti
100g Fetas siers
50g mikrozaļumi
30g spināti
1 avokado
1 ēd.k. vina etiķis
1 tējk. Dižonas sinepes
2 ēd.k. olīveļļa
sāls, pipari
Pagatavošana:
1. Tomātus sagriež uz pusēm. Mednieku desiņas sagriež ripiņās un apcep pannā. Tad pievieno tomātus un cep līdz tie kļūst mīsktāki. Uguni izslēdz.
2. Lielā bļodā sajauc etiķi ar olīveļļu un sinepēm. Šai mērcei pievieno mikrozaļumus, spinātus un visu izcilā. Kārto porcijas šķīvjos. Pa virsu liek desiņas ar tomātiem un avokado šķēles. Visu pārkaisa ar sadrupināto Fetas sieru.
3. Pasniedz uzreiz ar svaigu maizi.