Rasols ar marinētiem cīsiņiem

Marinēti cīsiņi paši par sevi ir diezgan interesanta padarīšana - tie ir pikanti, marinēti (nu kā gan var būt savādāk?) un es teikšu, ka pat garšīgi. Man garšoja!

Es iesaku pamēģināt tos iemarinēt un kādās vakariņās pasniegt ar zaļiem zirnīšiem. Tas noteikti būs garšīgi!

Sastāvdaļas:

 

300g labi cīsiņi

5-6  ar mizu vārīti kartupeļi

3-4 marinēti gurķi

100g laba majonēze

5 vārītas paipalu olas

sāls, pipari

 

Marinādei:

2 sīpoli

300g ūdens

150g ābolu vai vīna etiķis

3-4 ķiploka daiviņas

2 lauru lapas

4-5 smaržīgo piparu graudiņi

2 tējk. brūnais cukurs

2 tējk. sāls

 

Pagatavošana:

 

1.  Iemarinē cīsiņus. Katliņā ielej ūdeni, pievieno etiķi, sagrieztus ķiplokus, cukuru, sāli, lauru lapas un piparus. Marinādi uzvāra un karsē tik ilgi, līdz īzšķīst cukurs un sāls. Atdzesē. Burkā liek pamīšus sīpolus un cīsiņus, pārlej ar atdzesētu marinādi. Noliek ledusskapī uz 2-3 dienām marinēties.

 

2. Kartupeļus nomizo un sagriež kubiņos. Tādos pašos kubiņos sagriež marinētus cīsiņus un gurķus. No marinādes izņem sīpolus un smalki tos sakapā.  Visu sajauc kopā, pievieno majonēzi, pēc garšas sāli un svaigi maltus piparus.

 

3. Rasolu pasniedzot dekorē ar sagrieztām uz pusēm paipalu olām.