Ja pēc svētkiem palicis pāri Jāņu siers, no tā var droši taisīt salātus. Ja nav ķimeņu siers, tad derēs jebkurš siers cits siers. Domāju, ka labi garšos arī zilais siers, Čedaras siers un Maasdam.
Sastāvdaļas (4 pers.):
120g salātu mix
150g kiršu tomāti
100g "Jāņu" siers
40g cietais siers
3-4 maizes šķēles
1 ķiploka daiviņa
olīveļļa
sāls, pipari
Pagatavošana (30 min.):
1. Maizes šķēles apgrauzdē uz pannas vai cepeškrāsnī Ar ķiploka daiviņu ierīvē no abām pusēm, pārkaisa ar sāli un sagriež kubiņos.
2. Jāņu sieru sagriež kubiņos. Tomātus sagriež četrās daļās. Lielā bļodā liek salātus, tomātus, sieru, pievieno olīveļļu, pēc garsās sāli un svaigi maltus piparus un samaisa.
3. Pirms pasniegšanas salātiem pievieno grauzdiņus (lai tie neizmirkst) un pārkaisa ar rīvētu cieto sieru.