Salāti ar siļķi un grauzdiņiem

Sastāvdaļas (4 pers.):

 

1 iep. "Santa Bremor" mazsālīta siļķes fileja

80g svaigas salātu lapas

2-3 lauku gurķi

4 saldskābmaizes šķēles

8-10 paipalu olas

20g sviests

100g krējums

1/2 ēd.k. mārrutki

dilles

sāls, pipari

Pagatavošana (30 min.):

 

1. Pannā izkausē sviestu un apcep tajā maizes šķēles. Maizi sagriež kubiņos vai trīsstūrīšos.

 

2. Paipalu olas novāra, atdzesē un noloba. Sagriež uz pusēm.  Gurķi sagriež plānās strēmelītēs vai šķēlītēs. Siļķi sagriež mazākos gabalos.

 

3. Gatavo mērci. Krējumu sajauc ar sasmalcinātām dillēm, mārrutkiem, pievieno pēc garšas sāli.

 

4. Bļodā vai uz lielā šķīvja izkārto salātu lapas. Pa virsu kārto siļķi, gurķus, grauzdiņus, olas un pārlej ar mērci. Pārkaisa ar svaigi maltiem pipariem un pasniedz.