Mani vecāki saka, ka šī ir garšīgākā siļķe, ko viņi ir ēduši. Es neesmu tik daudz ēdis, tāpēc mana pieredze šajā jomā ir mazāka un es uzticos viņiem. Mamma man vispār ir pārliecināta, ka nav nekā garšīgāka par siļķi ar biezpienu.
Šos salātus var pasniegt uz liela šķīvja kā uzkodu un tad katrs pats sev saliek, bet var uzreiz sajaukt bļodā, tikai maizi pievieno īsi pirms pasniegšanas, jo tā izmirks un vairs nebūs garšīgi!
Sastāvdaļas (4 pers.):
1 iep. "Santa Bremor" mazsālīta siļķes fileja
80g svaigas salātu lapas
2-3 lauku gurķi
4 saldskābmaizes šķēles
8-10 paipalu olas
20g sviests
100g krējums
1/2 ēd.k. mārrutki
dilles
sāls, pipari
Pagatavošana (30 min.):
1. Pannā izkausē sviestu un apcep tajā maizes šķēles. Maizi sagriež kubiņos vai trīsstūrīšos.
2. Paipalu olas novāra, atdzesē un noloba. Sagriež uz pusēm. Gurķi sagriež plānās strēmelītēs vai šķēlītēs. Siļķi sagriež mazākos gabalos.
3. Gatavo mērci. Krējumu sajauc ar sasmalcinātām dillēm, mārrutkiem, pievieno pēc garšas sāli.
4. Bļodā vai uz lielā šķīvja izkārto salātu lapas. Pa virsu kārto siļķi, gurķus, grauzdiņus, olas un pārlej ar mērci. Pārkaisa ar svaigi maltiem pipariem un pasniedz.