Esmu pārņemts ar Līgo un svētku receptēm un atcerējos par vēl vienu uzkodas variantu. Šī kūka noteikti būs populāra viesu vidū un ļoti labi izskatīsies uz galda.
Sastāvdaļas:
800g kūpinātas vistas gaļa (bez kauliem un ādas)
400g svaigais siers
2-3 marinēti gurķi
200g mandeles
Pagatavošana (30 min.):
1. Vistas gaļu sagriez mazākos gabalos. Marinētus gurķus sagriez mazos kubiņos. Sieru sajauc ar vistu un gurķiem.
2. Sagatavo kūku formu ar noņemamu sānu malu. Apakšu un malas izklāj ar cepamo papīru. Sagatavotā formā pārliec vistas-siera masu, izlīdzini un novieto ledusskapī uz 10-12 stundām vai uz nakti.
3. Sasmalcini mandeles. Sāļo kūku izņem no ledusskapja, noņem sānu malu, pārliec uz servējamā šķīvja un malas apkaisi ar riekstiem.
4. Kūku izdekorē ar zaļumiem un pasniedz ar cepumiem, sāļām cepumu standziņām vai grauzdētu maizi.