Garšīga, vienkārša un ātra uzkoda, ko var pasniegt gan dārza svētkos un ballītēs, gan Līgo galdā, gan paņemt līdz uz pikniku.
Vistas filejas var būt dažādās marinādēs un nekas nebūs nosodāms, ja paņemsi jau gatavu iemarinētu gaļu. Filejas vietā var izmantot arī marinētus šķiņķīšus.
Sastāvdaļas:
apm. 1kg marinēta vistas fileja
200g siers Feta
200g siers Edam
100g olīves bez kauliņiem
150g marinēti šampinjoni (bez šķidruma)
baziliks
koka irbulīši
Pagatavošana:
1. Filejas izcep cepeškrāsnī vai uz grila līdz gatavībai, atdzesē. Gaļu sagriez akurātos kubiņos. Apmēram tikpat lielos kubiņos sagriez abus sierus.
2. Uz dažiem koka irbulīšiem pamīšus uzdur bazilika lapiņas, vistas fileju, Fetas sieru un olīvas. Uz citiem irbulīšiem uzdur vistas fileju, marinētus šampinjonus, sieru Edam un bazilika lapiņas.
3. Uzkodas kārto uz šķīvja vai paplātes, dekorē ar bazilika lapiņām.