Rudzu maize ir visveselīgākā no maizes šķirnēm, jo satur organismam nepieciešamos vitamīnus (PP, B), minerālvielas (K, Mg, Fe, I) un šķiedrvielas. Manai mammai šī maize šobrīd ir topā. Viņa saka, ka nekad nespēs atteikties no maizes pilnībā, lai arī kādas diētas viņa ievērotu. Ja tu arī domā par veselību un slaido līniju, pievērs uzmanību šai maizei!
Sastāvdaļas (2 porc.):
2 dubultas plānās "Rudzu rikas"
2 nelieli avokado
2 nelieli tomāti
60g Brinza vai Fetas siers
1/2 sīpols
1/2 citrons
dilles
sāls, pipari
Pagatavošana:
1. Avokado sagriež uz pusēm, izņem kauliņu un ar karoti izņem mīkstumu. Tad ar dakšu saspaida, pievieno citrona sulu (lai avokado nezaudē savu krāsu), sāli un svaigi maltus piparus pēc garšas. Visu samaisa.
2. Tomātus un sīpolu sagriež mazos kubiņos. Pievieno smalki sakapātas dilles un samaisa. Sāli (ja prasās) var pievienot, bet es to nedarīju, jo Feta vai Brinza satur pietiekami sāls.
3. Dubultās maizes sadala uz pusēm - sanāk četras maizes šķēles. Uz katras šķēles uzmērē avokado masu. Pa virsu kārto tomātu salātus. Pārkaisa visu ar sadrupinātu sieru.
4. Pasniedz uzreiz.