Bez rosola nevaru īsti iedomāties nevienus svētkus. Man tas tik ļoti garšo, ka šad-tad arī ikdienā es uztaisu rosolu.
⠀
Šī ir ātrā variācija, jo atkrīt ilgākais posms - burkānu un kartupeļu vārīšana. Kaut-gan kartupeļus var mēģināt atstāt🫶⠀
Sastāvdaļas (4-6 porc.):
300g laba desa
300g siers
3 cieti vārītas olas Olūksne
apm. 100g pipargurķīši
apm. 50g zaļie zirnīši
2 ēd.k. krējums
2 ēd.k. majonēze
Pagatavošana (20 min.):
1. Mērcei krējumu sajauc ar majonēzi.
⠀
2. Desu, sieru, gurķīšus un olas sagriež kubiņos. Visu pārliek bļodā, pievieno mērci un apmaisa. Pēc garšas pievieno sāli un svaigi maltus piparus.⠀