Kāpostu salāti ar zemesriekstiem un ramen nūdelēm

Video recepte

Sastāvdaļas (3-4 porc.):

 

125g sarkanie galviņkāposti
125g baltie galviņkāposti
75g sālīti zemesrieksti ESTRELLA
1 iep. ātri vārāmās nūdeles
2 ēd.k. olīveļļa
2 ēd.k. balzamiko etiķis
sāls, cukurs⠀

Pagatavošana (20 min.):

 

1. Riekstiņus sasmalcina. Var kā es - piestā, var ar asu nazi uz dēlīša.

2. Kāpostus sagriež pēc iespējas plānākās strēmelītēs. Pārber tos bļodā, pievineo mazliet sāli un ar rokām saspaida.

3. Garšvielas no nūdeļu iepakojuma ieber nelielā bļodiņā. Pievieno etiķi, eļļu, mazliet cukura un samaisa.

4. Kāpostiem pārkaisa 2/3 zemesriekstu, 2/3 nūdeļu ar rokām sasmalcina, pievieno mērci un apmaisa. Pa virsu uzkaisa atlikušos riekstiņus un nūdeles.