Jā, tas skan dīvaini, bet ir garšīgi! Zemesrieksti jāēd, jo tie satur cinku lai uzveiktu stresu, magniju lai uzlabotu atmiņu, B3 vitamīnu skaistumam un labsajūtai un olbaltumvielas muskuļiem.
Sastāvdaļas (3-4 porc.):
125g sarkanie galviņkāposti
125g baltie galviņkāposti
75g sālīti zemesrieksti ESTRELLA
1 iep. ātri vārāmās nūdeles
2 ēd.k. olīveļļa
2 ēd.k. balzamiko etiķis
sāls, cukurs⠀
Pagatavošana (20 min.):
1. Riekstiņus sasmalcina. Var kā es - piestā, var ar asu nazi uz dēlīša.
⠀
2. Kāpostus sagriež pēc iespējas plānākās strēmelītēs. Pārber tos bļodā, pievineo mazliet sāli un ar rokām saspaida.
⠀
3. Garšvielas no nūdeļu iepakojuma ieber nelielā bļodiņā. Pievieno etiķi, eļļu, mazliet cukura un samaisa.
⠀
4. Kāpostiem pārkaisa 2/3 zemesriekstu, 2/3 nūdeļu ar rokām sasmalcina, pievieno mērci un apmaisa. Pa virsu uzkaisa atlikušos riekstiņus un nūdeles.