Par godu valsts svētkiem. Man liekas, nav nekā latviskāka par štovētiem kāpostiem, gaļu un kartupeļiem. Izvēle acīmredzama - @Dimdini_ prezentēja jaunumu - štovētus kāpostus ar šķiņķi un es izdomāju uzreiz likt to galdā. Sanāca ļoti garšīgi un svinīgi🫶
⠀
🇱🇻Gardus svētkus! Un sveicieni arī Latvijai dzimšanās dienā!
Sastāvdaļas (6-8 porc.):
1kg liellopa gaļa
500g štovēti kāposti ar kūpinātu šķiņķi DIMDIŅI
2-3 ēd.k. sviests
1 ēd.k. milti
1 ēd.k. krējums
sāls, pipari
Pagatavošana:
1. Liellopa gaļu sagriež šķēlēs pirksta biezumā. Katru šķēli izklapē no abām pusēm, pārkaisa ar sāli un svaigi maltiem pipariem. Uz katras gaļas šķēles kārto štovētus kāpostus, tad gaļu sarullē, aptin ar diegu.
⠀
2. Karstumizturīgā katlā (čuguna katls ar vāku) izkausē sviestu un apbrūnina tajā rollklopšus. Pievieno atlikušos kāpostus, apm. 1/2gl. ūdens, apsedz ar vāku un liek cepeškrāsnī 180 grādos uz 1,5-2 stundām. Procesā ik pa brīdim apskatās, pievieno pēc nepieciešamības ūdeni. Man pietika ar 1,5 stundām - viss atkarīgs no lopiņa vecuma.
⠀
3. Rollklopšiem noņem diegus un pārliek uz servējamā šķīvja. Katlu ar mērci liek uz plīts, iemaisa miltus un krējumu. Kad mērce sabiezē, uguni izslēdz.
⠀
4. Rollklopšus pasniedz ar mērci un jebkādiem kartupeļu ēdieniem.⠀