Pupiņu zupa ar frikadelēm un kale kāpostu

Es jau stundu mēģinu izdomāt priekšvārdu, bet man nav ko pateikt. Vienkārša un ātri pagatavojama, garšīga zupa. Ārzemēs to cauc par comfort food.  Turklāt, kale kāposti ir jāēd, jo tie satur šausmīgi daudz labumu un šobrīd tas mums visiem nepieciešams kā nekad.

Sastāvdaļas (4 porc):

 

350-400g tievās kupātdsiņas

400g konservētas baltās pupiņas

3 kartupeļi

100g kaltēti tomāti

100g kale lapu kāposts

1/2 sīpols

2 ķiploka daiviņas

1 lauru lapa

3 smaržīgo piparu graudiņi

sāls

 

 

Pagatavošana (30 min.):

 

1. Kartupeļus nomizo, sagriež kubiņos, pārlej ar 1l ūdens un vāra līdz gatavībai.

 

2. Sīpolu, ķiplokus un tomātus sagriež smalkāk.  Pannā uzkarsē 1 ēd.k. eļļas un ātri apcep sīpolus un ķiplokus. Pievieno no kupātdesiņām izspiestas frikadeles, tomātus un cep visu kopā 5 min. Pārliek katlā pie kartupeļiem.  Tad katlā pievieno pupiņas (ar visu šķidrumu). Kale kāpostu saplūkā mazākos gabalos un arī pievieno zupai. Pievieno lauru lapu, smaržīgos piparus, pēc garšas sāli un vāra 2-3 min.
 
3. Pēc garšas var pievienot čili pastu vai čili piparus. Pasniedz uzreiz.