Pikantās siera konfektes Leldes Dreimanes gaumē

Šī recepte ir no manas pavārgrāmatas PIPARĒDIENS, kura iznāks jau pavisam drīz -  decembra sākumā. Receptes idejas autors ir Lelde Dreimane. 

 

Ar Leldi es iepazinos Latvijas Lepnuma balvas pasniegšanas ceremonijā. Tad satikāmies vēl pāris pasākumos, kuros bijām uzlūgti kā viesi un sadraudzējāmies. Kad es uzrunāju Leldi un pajautāju kādu ēdienu viņa gribētu redzēt grāmatā, viņa atbildēja – sāļās konfektes. Tādas, lai būtu ļoti sierīgas un mazliet pikantas. Es paeksperimentēju ar dažādiem sieriem, dažādām piedevām un šī recepte ir universāla, lai tālāk jau to pielāgotu savai gaumei. Vai nu gatavot pēc manas un Leldes gaumes!

Sastāvdaļas (25 gb.):

 

225g svaigais siers

225g rīvēts siers (Holandes, Krievijas, Gauda, Čedara utt)

75g sāļās standziņas

35g marinēti Halapenjo pipari

pētersīļi

 

 

Pagatavošana:

 

1. Svaigo sieru sajauc ar rīvētu sieru, pievieno sagrieztus pēc iespējas smalkāk Halapenjo piparus un pētersīļus. No šīs masas ar mitrām rokām veido valrieksta lieluma bumbiņas. Kārto uz dēlīša un līdz pasniegšanai novieto ledusskapī.

 

2. Standziņas sasmalcina (ar rokām vai blenderī) un īsi pirms pasniegšanas siera bumbiņas apvārta drupačās.

 

Padoms. Siera masai var pievienot riekstiņus, ķiplokus vai kaltētas garšvielas. Sāļo standziņu vietā var izmantot riekstus, rīvētu cieto sieru, zaļumus un pat kokosa skaidiņas.