Greipfrūtu-zaļās tējas smūtijs

Sastāvdaļas (2-3 porc.):

 

700ml auksta zaļā tēja

200g ananāss

350-400g greipfrūts (2gb)

100g ābols (1gb)

1 ēd.k. rīvēts ingvers

Pagatavošana (7 min.):

 

1. ​Greipfrūtiem nogriež mizu un mīkstumu sagriež mazākos gabalos. Es griezu ar visām plēvēm, taču tās dod to specifisko rūgtumu. Un ja kādam tas ļoto traucē, tad mīkstumu labāk būtu izgriezt. Ābolu kārtīgi nomazgā, izgriež serdi un sagriež mazākos gabalos.

 

2. Blenderī liek greipfrūtu, ananāsu gabaliņus, ābolu un ingveru. Pievieno zaļo tēju un sablendē, līdz masa ir viendabīga.

 

3. Ja uzreiz nepasniedz, tad glabā ledusskapī. Pirms lietošanas sakratīt. Un atceries - šis smūtijs atslāņojās, tāpēc katru reizi dzerot, tas jāpamaisa.