Šis smūtijs nebūs no tiem, kuru var dzert un neviebties. Kādam, noteikti, prasīsies saldāks, jo greipfrūti dod rūgtumu. Taču pēc pirmiem 2-3 malciņiem, es apradu un tālāk dzērās ļoti viegli. Es nepievienoju nekādus saldinātājus, jo uzskatu, ka cukurs ir un paliek cukurs, neatkarīgi vai tas ir medus, vai agaaves sīrups, vai cukurs tīrā veidā.
Bet bez greipfrūta iztikt nevar, jo tas palīdz stiprināt imunitāti, paātrina metabolismu, uzlabo kuņģa darbību un pat maizna galvas sāpes un nervozumu.
Sastāvdaļas (2-3 porc.):
700ml auksta zaļā tēja
200g ananāss
350-400g greipfrūts (2gb)
100g ābols (1gb)
1 ēd.k. rīvēts ingvers
Pagatavošana (7 min.):
1. Greipfrūtiem nogriež mizu un mīkstumu sagriež mazākos gabalos. Es griezu ar visām plēvēm, taču tās dod to specifisko rūgtumu. Un ja kādam tas ļoto traucē, tad mīkstumu labāk būtu izgriezt. Ābolu kārtīgi nomazgā, izgriež serdi un sagriež mazākos gabalos.
2. Blenderī liek greipfrūtu, ananāsu gabaliņus, ābolu un ingveru. Pievieno zaļo tēju un sablendē, līdz masa ir viendabīga.
3. Ja uzreiz nepasniedz, tad glabā ledusskapī. Pirms lietošanas sakratīt. Un atceries - šis smūtijs atslāņojās, tāpēc katru reizi dzerot, tas jāpamaisa.