Nūdeles ar liellopa gaļu zemesriekstu mērcē

Sastāvdaļas (2-3 porc.):


250g nūdeles
350g liellopa fileja
100g kale lapu kāposts
1 sīpols
2 ķiploka daiviņas
2 ēd.k. zemesriekstu sviests
2 ēd.k. sojas mērce
1 ēd.k. rīvēts ingvers
1 garais gurķis
zemesrieksti
sezama sēkliņas
 

Pagatavošana (25 min.):

 

1. ​Gaļu sagriež strēmelītēs. Sīpolu notīra un sagriež šķēlēs. Ķiplokus sasmalcina.
Kale kāpostu sagriež mazākos gabalos. Gurķi nomazgā un sagriež šķēlītēs.
 

2. Nūdeles novāra vienkārši ūdenī (bez sāls) atbilstoši instrukcijai uz iepakojuma. Ūdeni notecina atstājot mazliet mērcei.

 

3. Lielā bļodā sajauc zemesriekstu sviestu un sojas mērci, līdz veidojas viendabīga masa. Pievieno nūdeles, apmaisa un pēc nepieciešamības pielej ūdeni, lai mērce ir šķidrāka un nūdeles pilnībā noklājas ar mērci.

 

4. Pannā uzkarsē 1 ēd.k. eļļas un ātri apcep sīpolus un ķiplokus. Pieiveno gaļu un cep vēl 5 min. Tad pievieno lapu kāpostu, cep 2-3 min. 

 

5. Porcijas bļodās kārto nūdeles, gaļu, svaigus gurķus. Pārkaisa ar zemesriekstu sviestu un sezama sēkliņām.