Apelsīnu-banānu smūtijs ar mellenēm

Šis smūtijs garšo pēc ziemassvētkiem ))) Nopietni! Ļoti garšīgs, atsvaidzinošs, ziemīgs un kā reiz brokastīs pirms doties garākā pastaigā pa aiznigušajām dabas takām. Šis noteikti uz ilgu laiku manā ēdenkartē.
 

Apelsīns, kā citi citrusaugļi, satur daudz vitamīna C. Tikai 150g apelsīnu satur visas dienas devu. Apelsīni labvēlīgi ietekmē sirds un asinsvadu sistēmu, endokrīno sistēmu un kuņģa un zarnu darbību.

Sastāvdaļas (2 porc.):

 

1gl piens (govs vai augu)

4 apelsīni

2 saldēti banāni

150g saldētas mellenes

50g auzu pārslas

1 ēd.k. rīvētas apelsīnu miziņas

1/2 tējk. kanēlis

1/2 tējk. vanilīna cukurs

Pagatavošana (12 min.):

 

1. ​Apeslīniem nogriež biezās mizas, izgriež mīkstumu. Ja ir labs blenders, tad var likt ar visām plēvītēm.

 

2. Blenderī liek apelsīnus, banānus, mellenes, pienu, auzu pārslas, kanēli un vanillīna cukuru un sablendē, līdz masa ir viendabīga. Atstāj uz 5 min, lai auzu pārslas uzbriest un sablendē vēlreiz.

 

3. Pasniedz uzreiz.