Visas receptes pamatā ir plūkātā cūkgaļa. Tā vispār tāda forša padarīšana - to var likt burgeros, sendvičos, salātos, sacepumos, pankūkās utt. Un ja nav pieejams grils, tad to var pagatavot vienkārši cepeškrāsnī - tieši tāpat 130-140 grādos sautē 4 stundas.
Sastāvdaļas:
100g kukurūzas čipsi
75g rīvēts siers
1 liels tomāts
1 maziņš sīpols
zaļumi
krējums
Halapenjo pipari
Plūkātai cūkgaļai:
500g cūkgaļas šķiņķis
200g konservēti tomāti
100g BBQ mērce
sāls
Pagatavošana:
1. Gatavo plūkāto cūkgaļu. Cūkgaļu sagriež 3-4 daļās un liek karstumizturīgā traukā (es izmantoju romiešu podu). Pievieno tomātus, BBQ mērci, sāli pēc garšas. Trauku apsedz ar vāku vai foliju. Grilu uzkarsē līdz 130-140 grādiem un liek gaļu lēnām gatavoties uz 4 stundām.
Kad gaļa ir gatava, to ar divām dakšām saplūkā mazākos gabalos - pa šķiedrām tā viegli sadalās.
2. Karstumizturīgā formā sakārto kukurūzas čipsus. Pa virsu liek plūkāto cūkgaļu, pārkaisa visu ar sieru.
Grilu uzkarsē līdz 200 grādiem. Liek formu grilā un grilē burtiski 10 minūtes, līdz siers izkūst.
3. Tomātu sagriež kubiņos, sīpolu sagriež smalkāk. Samaisa, pievieno zaļumus un pēc garšas sāli.
4, Pasniedz uzreiz ar tomātu salātiem, krējumu un Halapenjo pipariem.
Recepte tapusi sadarbībā ar